Degustaties

Geplande degustaties

Data die reeds vastliggen. Gedurende het jaar worden er, door Dobbels-Lefevere zelf, degustaties georganiseerd. Maak u lid van onze Dobbels Wijnclub of Dobbels Whiskyclub op Facebook. U krijgt op deze manier heel vlug te weten of er een degustatie wordt gepland. 

Klik hier om u in te schrijven voor een degustatie

U kan echter ook een aanvraag doen om zelf een degustatie te organiseren in de zaak, voor max. 30 personen of voor meerdere personen op een af te spreken locatie. Klik hier voor informatie over een degustatie of om een degustatie aan te vragen

Wijndegustatie

Schrijf u vlug in op onze Dobbels Wijnclub op Facebook. U krijgt via deze weg zeer vlug te horen als er een wijndegustatie gepland is.

Op deze avonden worden een aantal wijnimporteurs of wijnboeren uitgenodigd om hun wijnen te laten proeven. Terwijl kan u à volonté genieten van een ruim kaasbuffet. U betaalt altijd een minimumbedrag om deze degustatie bij te wonen. Dit doen we om tweeërlei redenen. Ten eerste : wij willen niemand een gevoel van aankoopverplichting geven. en zijn blij dat u er bij bent op deze avond. Hopelijk wordt het een aangename avond waarop u iets bijleert i.v.m. wijnkennis. Ten tweede : is er onder de geproefde wijnen iets dat u bijzonder meevalt en wenst u tot een aankoop over te gaan, dan geven wij u een geschenk ter waarde van uw inkombedrag van de avond.

Champagnedegustatie

Dit wordt op aanvraag georganiseerd. Steeds in aanwezigheid van een gastkok.

Whiskydegustatie

Maak u alvast lid van onze Dobbels Whiskyclub op Facebook. U wordt heel vlug op de hoogte gesteld over deze heel sfeervolle avonden door ons georganiseerd. Echter kan er ook een degustatie op uw aanvraag georganiseerd worden. Stuur ons uw vragen op info@dobbels-lefevere.be)

Wij proberen alvast 1x per jaar zelf een «grote» whiskyavond te organiseren. U wordt onthaald door Pipers, u krijgt een aperitiefwhisky om dan geleidelijk over te gaan naar een heel verzorgde degustatie. Op deze avonden stellen wij u steeds een gerenommeerd spreker voor. Voor de gelegenheid wordt een traiteur of een gastkok aangesproken.

Bierdegustatie

Deze avonden worden georganiseerd op aanvraag. Vraag inlichtingen op info@dobbels-lefevere.be  De degustatie gebeurt steeds onder leiding van een boeiend spreker.

Themadegustatie met gastkoks

Met themadegustaties kunnen we alle kanten op. Wij kunnen meer uitgebreide degustaties aanbieden voor groepen tot max.30 personen. Er zijn verschillende formules mogelijk. Contacteer ons hierover op  info@dobbels-lefevere.be

Het verloop van een klassieke whiskyproeverij

Iedereen wordt ontvangen met een eenvoudige whisky. Dit om de papillen te laten wennen aan datgene wat volgt.

Tijdens het aperitief zorgen we voor verzorgde belegde broodjes.

Na het aperitief gaan we over naar de degustatie.

In samenspraak met de organiserende groep wordt gezocht naar gepaste whisky’s, al naargelang het budget.

Tijdens de degustatie bieden wij stokbrood aan en enkele - bij whisky passende - kazen (in fingerfood porties).

Na de degustatie wordt er wat nagepraat. Dit gaat er meestal zeer los aan toe : er wordt nog eens een whisky’tje geproefd van onze openstaande flessen, er wordt een pintje gedronken om de dorst te lessen (van whiskyproeven krijg je inderdaad dorst….).

Soms komen mensen binnen met gemengde gevoelens : ik lust geen whisky, ik kan dat niet binnenkrijgen, …

Eén ding staat vast : de mensen verlaten onze zaak en hebben die avond iets bijgeleerd, of hebben iets ontdekt wat ze helemaal niet kenden. In elk geval is het onze betrachting om iedereen een aangename en ongedwongen avond te bezorgen. Een avond die mensen een nieuw onderwerp aanbiedt om in gezelschap over mee te praten en te discussiëren.

 

 

Degustatie aanvraag